Ga naar inhoud

Arcade games


Aanbevolen berichten

MAME is behoorlijk complex. Bij iedere versie horen weer andere versies van de games. Zo had game X bijvoorbeeld eerst samples voor bepaalde geluiden, hebben ze daar later een virtueel analoge synth bij gemaakt, en heb je dus weer een andere rom nodig. Nu is het zo dat als je MAME downloadt je over het algemeen de nieuwste hebt, terwijl de romnation.nets van de wereld vaak de alleroudste ROMs aanbieden. Recept voor een ingewikkelde bende. Een compleet pakket zoeken kan ik ook weer niet aanbevelen, want als iets irritant is zijn het van die alles-in-een pakketten met 10000 ROMs, die zijn traag als stront, en 95% wil je helemeaal niet spelen.

Veel emulatoren draaien ook nog eens op een driedubbele laag van emulatie: emulator zelf, emulator van interface-mapping en beeldfilters, en een front-end om de boel te bedienen. Die tussenlaag is meestal Retroarch, die kun je OOK als frontend draaien, maar dan is dat weer heel complex. Daarnaast zijn er schillen die meerdere versies van mame bieden, en dan kun je dus veel problemen oplossen door iedere ROM die je hebt aan een van de 3 of 4 MAME versies te koppelen, namelijk aan diegene die daarme werkt.

Maar wil je specifiekere hulp, dan zul je met de billen bloot moeten:

- welke computer, welke control-interface, welke videokaart, welk beeldscherm, welke MAME, welk frontend....

aangepast door blanka
Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...