Ga naar inhoud

Review Blast Galaxy Amsterdam nieuwe locatie


Aanbevolen berichten

Vandaag Blast Galaxy bezocht op de nieuwe plek in Sloterdijk. Na een aantal bezoekjes op de oude plek bij de NDSM werf in Amsterdam Noord, zijn ze afgelopen najaar verhuisd naar een nieuwe locatie tegenover het Media College bij Amsterdam Sloterdijk.

 

Aankomst/reizen/parkeren

Op de oude plek kon je op goed loopbare afstand in een woonwijk voor nop parkeren. Nu is dat lastiger. Het aangrenzende industrieterrein net buiten de betaalde zone is grotendeels voorzien van priveparkeertereinen per kantoor. Maar je kunt daar toch met wat zoeken wel een plekje voor een auto vinden. Wil je dus anoniem parkeren, dan kan dat. Openbaar vervoer is vergelijkbaar. Oude situatie was vanaf Amsterdam Centraal met gratis pont naar NDSM werf, en dan stukje lopen. Nu is het iets groter stuk lopen van het vreselijke station Sloterdijk. Op zaterdag en zondag kun je voor nop voor BG op de stoep parkeren.

 

Locatie

De plek voelt heel anders. Waar de oude locatie een quasi-hipsterlocatie had, je zag veel bakfietsen en een verdwaalde toerist, is dit echt het terrein van de autogarages, opslagkubussen, flinke koeriers en een verdwaalde staatsambtenaar van de grote blauwe enveloppenkolos in de achtergrond. Maar goed, het is Amsterdam, en ten opzichte van de peers in Zwolle, Tilburg, Zoetermeer en Lanaken is het nog niet zo brak.

 

Pand

Het pand voelt ongeveer 2x zo groot, dat wil zeggen, de oude oppervlakte zit er nog een keer bovenop als 2e laag. Op de eerste verdieping staan alle arcadekasten, de begane grond bevat een soort indoor pick-nick ruimte met bar, en een klein buitenplaatsje met nog meer picknicktafels. Hier staat een tweetal TV's met eenzitsbankjes voor een potje Super Smash Bros, en ook het bekende beamerscherm met obscure jaren 80 film is weer van de partij. Ook 1 arcadekast, een DK 3. Mogelijk zitten hier ook de nieuwe Karaoke ruimtes, maar dat was niet duidelijk. Boven is de ruimte met arcadekasten, iets ruimer opgezet, wat minder kroeg-feel, en door het tapijt betere akoestiek. De sfeer is nog wat kaal, waar de oude plek een lekkere stamkroeg sfeer had, is het hier nuchterder.

 

De Arcadekasten

Hier gaat het natuurlijk om: de speelkasten. T.o.v. de oude locatie is er vooral geinvesteerd in Japanse kasten. Veel moderne multi-board kasten, niet langer de Egrets met CRT, maar een versie met vermoedelijk LCD paneel, maar wel allemaal met CRT emulatie, inclusief kussenvervorming. Beetje vreemd, maar niet storend. Daarnaast is de collectie ritmespellen uitgebreid, waardoor je ook hier sneller een akihabara sfeertje zult zien, jongeren die zich speciaal kleden en met hun Bemanipas de beats te lijf gaan.

De klassiekers kwamen er wat slechter van af. Er waren er iets te veel stuk, de op de website genoemde classics als Pac-Man en Gyruss waren niet in bedrijf. Ook een paar kasten zoals APB met een supergare CRT waar amper nog iets op te zien was. Je ziet hier de worsteling om CRT's in bedrijf te houden. Ik had het idee dat op de oude locatie de klassiekers beter vertegenwoordigd waren. Tot slot is er nog een speciale Mario-kart ruimte met banken waarop je met 12 tegelijk Mario Kart kunt spelen.

 

Prijzen, koek en zopie

De entree is nu 15€ of 10€ onder de 12. Nog steeds zonder tijdslot, dat is prettig, want vaak is de bezoektijd zo'n 2,5 uur en dan zit je in Zoetermeer en Tilburg toch op hete kolen met je 2 uur kaartje en strakke tijdslots. De snacks zijn nog steeds vergelijkbaar, frituurbaksels, geladen friet, chocorepen, al was vandaag de kok er niet, dus was er enkel (prima) friet met echte mayo, daar scoort een Amsterdammer punten mee bij bezoek uit het snobistische "friet" sprekende deel van Nederland.

Ook hebben ze nu wat lokaal gebrouwen eigen bieren, met arcade-titels. De blond smaakte prima.

 

Conclusie

Voor de gamers die van het moderne Japanse spul houden, ritmegames, knokspellen, schmups, is de nieuwe locatie een flinke stap vooruit. Voor de klassiekers ben je nu minder goed af. Dan kun je beter naar Zoetermeer of Zwolle. Qua horeca is het wel de beste plek van de vier. En het vaste prijs zonder eindtijd model is gewoon erg prettig voor een arcadehal. Maar het voelt toch iets minder wow als op de oude plek. Maar het pand biedt ruimte om de boel nog te verbeteren.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...