Keetie 10 december 2016 gestart Share 10 december 2016 gestart Ter ere van de opening van Keetie's Klets Kaffee trakteer ik hierbij op kletskoppen. Kletskoppen (24 stuks) 20 g gepelde amandelen 30 g boter 100 g bruine basterdsuiker 1/2 eetlepel water zout 30 g bloem 1/2 theelepel kaneel De amandelen fijnhakken. De boter in een grote kom romig roeren. Basterdsuiker, water en zout erdoor roeren. De bloem en de kaneel boven de kom zeven en met de gehakte amandelen door het deeg kneden. Van het deeg 24 grote balletjes draaien. Een bakblik beboteren en daarop 12 van de deegballetjes op fkinke afstand van elkaar leggen. Het blik in de voorverwarmde oven met overwegend onderwarmte schuiven. Baktijd: 5 minuten Ovenstand: elektrische oven 220 graden C; gasoven: gascijfer 5 of ruim 1/2 vlam. Uit de oven even laten bekoelen, maar de koekjes, warm, met een scherp mes lossnijden van het bakblik en op de bakplaat zelf laten afkoelen. Bron: Prisma Recepten Encyclopedie. Quote Link naar bericht Delen op andere sites
djkoelkast 12 december 2016 gepost Share 12 december 2016 gepost Als je de basterdsuiker vervangt voor: 75g ongeraffineerde rietsuiker 10g suikerbietenstroop Deze 2 vooraf mengen tot het een plakkerig geheel is dan worden ze nog veel lekkerder Bloem vervangen voor volkoren speltmeel Quote Link naar bericht Delen op andere sites
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.