Ga naar inhoud

Kletskoppen


Aanbevolen berichten

Ter ere van de opening van Keetie's Klets Kaffee trakteer ik hierbij op kletskoppen.

 

Kletskoppen (24 stuks)

 

20 g gepelde amandelen
30 g boter
100 g bruine basterdsuiker
1/2 eetlepel water
zout
30 g bloem
1/2 theelepel kaneel

 

De amandelen fijnhakken. De boter in een grote kom romig roeren. Basterdsuiker, water en zout erdoor roeren. De bloem en de kaneel boven de kom zeven en met de gehakte amandelen door het deeg kneden.
Van het deeg 24 grote balletjes draaien. Een bakblik beboteren en daarop 12 van de deegballetjes op fkinke afstand van elkaar leggen. Het blik in de voorverwarmde oven met overwegend onderwarmte schuiven.

 

Baktijd: 5 minuten
Ovenstand: elektrische oven 220 graden C; gasoven: gascijfer 5 of ruim 1/2 vlam.

 

Uit de oven even laten bekoelen, maar de koekjes, warm, met een scherp mes lossnijden van het bakblik en op de bakplaat zelf laten afkoelen.

 

Bron: Prisma Recepten Encyclopedie.

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...