Ga naar inhoud

Zweedse biff, voor op de barbecue


Aanbevolen berichten

Zweedse biff.

 

Een Zweedse biff wordt volgens Felix Wilbrink meestal gemaakt met in melk geweekt oud brood. Hij maakte er een aardappelvariant van, voor op de barbecue.

 

Benodigdheden (4 pers):

 

500 gr rundergehakt, grof gemalen of gedraaid
2 kruimige gare aardappels
2 eetl room
1 eetl kappers
1 eetl fijngehakte zoetzure augurken
1 eetl fijngehakte zilveruitjes
2 eierdooiers
zout en peper
olie

 

Maak de aardappels los met een vork, meng het gehakt met de aardappels, de room, de kappers. Hak de augurken en zilveruitjes fijn en tik er nog twee eierdooiers bij. Beetje zout, flink peper. Heel goed mengen en vorm er stevige burgers van. In het midden lekker dikker dan aan de randen. Kwast in met wat zonnebloem olie. Op een mooi houtskool vuurtje als een hamburger garen.

 

Serveer met aardappelsalade.

 

Recept van de dag - Felix Wilbrink.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...