Keetie 21 oktober 2014 gestart Share 21 oktober 2014 gestart Havermoutpap. Enige weken geleden kreeg ik opeens zin in havermoutpap - de echte zelfgemaakte van uit de tijd dat onze zoon nog thuis woonde - en niet die uit een plastic beker, nadat ik las dat de havermout in de aanbieding was. Zoals wel vaker is gebeurd was deze aanbieding niet te vinden dus ging het over. Tot een week geleden, opeens was het er weer, de zin in en de havermout zelf in 3 soorten. Een groot pak van Quaker van om en nabij de 3 euro met allerlei extra toevoegingen, dan een normaal pak van 1 euro, snelkook in een paar minuten ook van Quaker en tenslotte een papieren zak met havermoutvlokken, Hahne een Duits merk, van om en nabij de 40 eurocent met een kooktijd van 15 tot 20 minuten. Nou ja, het is altijd kiezen geblazen en aangezien ik niet wist of alles nog zou smaken zoals in de herinnering, werd het goedkope pak gekozen voor de test. Wel even opgezocht wat het verschil is tussen havermout en havermoutvlokken. Havermout volgens de wiki: Havermout wordt bereid uit de graansoort haver door de hele haverkorrels te wassen, te pellen en ze te verhitten. Na deze behandeling worden ze eventueel in stukken geknipt en vervolgens met stoom verhit om ze daarna plat te walsen. Volgens een andere beschrijving is het verschil tussen havermout en havervlokken de grootte van de vlok. Bij havermout wordt de haverkorrel door midden geknipt met een knipper. Hierdoor ontstaat een kleinere vlok met een kortere kooktijd. Voor alle zekerheid mijn oude kookboek - het electro kookboek - er nog even bijgehaald voor de beschrijving: Havermoutpap 1 liter melkzout70 gram havermout Breng de melk met iets zout tegen de kook aan bij de hoogste stand. Strooi er roerende de havermout in en schakel terug naar de laagste stnd. Laat de pap doorkoken (circa 20 minuten) en laat ze daarna nog 5 à 10 minuten op de uitgeschakelde kookplaat staan. Presenteer de pap met suiker. N.B. Snelkokende havermout is reeds in 1 à 5 minuten gaar; wanneer deze havermout in de hete melk is gestrooid, kan dus direct op 0 worden geschakeld. De pap is dan echter nog niet mooi gebonden; hiervoor moet ze wat langer doorkoken. De havermoutvlokken bleken de havermout van vroeger te zijn en lekker dat het was... Quote Link naar bericht Delen op andere sites
djkoelkast 21 oktober 2014 gepost Share 21 oktober 2014 gepost Ik hou van recepten met maar enkele ingrediënten en waar nog echt wat tijd in zit. Ik ben zelf lavendelkoekjes aan het maken, maar het deeg blijft eerst een week in de koelkast voor ik het ga uitrollen en ga snijden. Ik heb heel veel gemaakt, dus ik ga het straks in een rol doen, in koekjes snijden en invriezen, dan heb je zeg maar on demand verse koekjes. Maar dat is een heel ander verhaal. Wel is ook dat een recept met maar een paar ingrediënten Quote Link naar bericht Delen op andere sites
Keetie 8 november 2014 gepost Auteur Share 8 november 2014 gepost Als je inplaatsvan eetbare lavendel snelkokende havermout neemt, kun je havermoutkoekjes maken. De werkwijze blijkt hetzelfde te zijn. Quote Link naar bericht Delen op andere sites
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.