Ga naar inhoud

Hemelse modder


Aanbevolen berichten

Hemelse modder

Benodigdheden:

100 g pure chocolade

1 eetlepel water

30 g boter

20 g suiker

2 eieren

De gebroken chocolade au-bain-marie smelten en de lepel water erdoor roeren. Roer de boter met de suiker romig, daarna de eierdooiers erdoor mengen. De eiwitten zeer stijf kloppen. De chocolade door het botermengsel roeren en dit samen door het eiwit scheppen.

Serveer deze 'hemelse modder' in glazen coupes of compoteschaaltjes.

Eet ze smakelijk met kleine hapjes! ;)

aangepast door Keetie
Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 2 weeks later...

Lijkt heel erg op de vulling van een Sachertorte. Lekker hoor :9

Ik heb even de ingrediënten opgezocht... met een verhaaltje erbij.

Ingrediënten:

250 g pure chocolade

200 g boter

200 g suiker

mespunt zout

8 eierdooiers

8 eiwitten

1 pakje vanillesuiker

230 g bloem

boter om in te vetten

4 eetl abrikozenjam om te bestrijken

Voor de bedekking:

200 g pure chocolade

1/4 l heet water

150 g suiker

Dit is de meest beroemde van alle taarten uit Oostenrijk. Eduard Sacher, wiens naam de taart draagt, heeft deze taart in 1832

voor het eerst gebakken voor de vorst Metternich en dat deze taart in de smaak is gevallen blijkt wel uit het feit dat de

Sachertorte wereldberoemd is geworden. Het originele recept kwam later in het bezit van de schoondochter van Eduard Sacher,

de befaamde Anna Sacher van het gelijknamige hotel in Wenen, dat nu nog steeds bestaat. Deze kordate Anna heeft dit

hotel en natuurlijk ook de taart wereldberoemd gemaakt.

In het originele recept wordt de taart gevuld met abrikozenjam en geeft men er apart half opgeslagen room bij.Het is hèt

glansnummer van de befaamde Weense 'Kaffee mit Kuchen' om half vijf.

Uit de Prisma Recepten encyclopedie.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik heb het recept van Mary Berry gebruikt, dat is toch heel anders, vooral omdat er veel minder meel in zit.

140g pure chocolade

140g zachte boter

115g suiker

1/2 theelepel vanille extract (ik gebruik 1 eetlepel eigen gemaakte vanillesuiker)

5 eieren, gesplitst

85g gemalen amandelen

55g bloem (patentbloem) gezeefd

voor de topping en icing:

6 eetlepels abrikozenjam

140g pure chocolade

200ml slagroom (ongeklopt)

25g melkchocolade

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...