Keetie 12 september 2011 gestart Share 12 september 2011 gestart Nog een lekker en gemakkelijk recept is die van bruine bonensoep. Mijn man at vroeger thuis altijd bruine bonen met stroop; bruine bonen vindt hij daardoor niet lekker, maar de soep wel. Bedacht ik me plotseling dat hij geen tomaten lust, maar wel tomatensoep - die te koken, een grote pan voor een paar dagen, is zijn specialiteit geworden evenals de erwtensoep. Ik hou het simpel ... Bruine bonensoep (restverwerking) overgebleven bruine bonen met het kooknat (ca. 1 l) ca. 40 g boter of vet van jus 1 ui kruidnagels laurierblad ca. 20 g bloem (bruin van jus) zout, peper (aroma) (rode wijn) Verwarm de bonen met het kooknat bij de hoogste stand. Maak de bonen fijn of maal of zeef ze. Maak de boter of het vet van jus warm bij de hoogste stand. Fruit hierin de gesnipperde ui, kruidnagels en laurierblad lichtbruin in een gesloten pan bij de doorbakstand (ca. 15 minuten). Voeg dan de bloem toe (zijn er veel bonen overgebleven, dan kan met minder bloem worden volstaan), roer deze bruin bij de hoogste stand. Zorg dat de bloem niet te donker wordt, daar de smaak dan bitter wordt. Voeg dan roerende en bij gedeelten het bonenvocht en eventueel bruin van jus toe. Schakel op 0 zodra de soep kookt en laat ze nog even doorkoken. Verwijder kruidnagels en laurierblad en maak de soep op smaak af met zout, peper (aangemengd met een lepel soep) en eventueel aroma. Roer desgewenst een paar lepels rode wijn door de soep. Bron: Elektro kookboek Die eventuele bruin van jus doe ik er altijd bij, het geeft toch wel een pittiger smaak aan de soep. Quote Link naar bericht Delen op andere sites
Ross 12 september 2011 gepost Share 12 september 2011 gepost Met tijden vind ik het lekker, mijn moeder kan het elke dag wel eten. Zelf vind ik een kippe(n)soepje wel lekker. Als ik een keer wat ga koken zal ik er eens een leuke reportage van maken Eigenlijk moet DJ een keer wat leuks maken, die heeft altijd de meest leuke keukenideeen... Quote Link naar bericht Delen op andere sites
djkoelkast 12 september 2011 gepost Share 12 september 2011 gepost Momenteel erg weinig tijd om uitgebreid te koken. Ik ga over 3 weken met mijn zusje cupcakes maken, als ik het niet vergeet zal ik dan foto's maken. Quote Link naar bericht Delen op andere sites
Ross 13 september 2011 gepost Share 13 september 2011 gepost (aangepast) cola cupcakes Oh nee, in mijn geval coooooola cupcakes 13 september 2011 aangepast door Ross Quote Link naar bericht Delen op andere sites
Hinse 13 september 2011 gepost Share 13 september 2011 gepost Bruine bonensoep, volgens mij heb ik dat nog nooit op. Klinkt als een echt wintergerecht, dus wellicht de komende tijd eens proberen. Quote Link naar bericht Delen op andere sites
Keetie 17 september 2011 gepost Auteur Share 17 september 2011 gepost Winter- of zomergerechten doen wij niet aan ... De lekkerste, zelfgebakken door mijn man, oliebollen hebben we gegeten op de verjaardag van onze zoon, in Mei. Daar trakteerde hij zijn klasgenootjes van de kleuterschool toen op. In de zomer lusten wij ook wel erwtensoep. Quote Link naar bericht Delen op andere sites
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.