Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Het eerste topic ging over bier, het tweede over een gezellige biermeet die we hebben georganiseerd een lange tijd geleden.

Om alle verwarring te ontlopen, hier een nieuw topic over dat hemelse gerstenat: BIER!

Als Belg zijnde ga ik hier niet het topic beginnen door alle geweldige biertjes op te sommen die ik onlangs heb gedronken, ik volg later wel in het topic.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Een niet te missen topic. We zijn weer in de tijd van het jaar aangebroken dat witbier overal geschonken wordt. En hoewel ik Wieckse Witte en Hoegaarden wel goed te doen vind, gaat mijn voorkeur persoonlijk uit naar Gulpener Korenwolf. Wat een goddelijk goedje is dat toch!

Link naar bericht
Delen op andere sites

En hoewel ik Wieckse Witte en Hoegaarden wel goed te doen vind, gaat mijn voorkeur persoonlijk uit naar Gulpener Korenwolf.

Hoegaarden is mijn favoriet drinkbier, hier bijna overal dezelfde prijs als pils.

Van Nederlands witbier heb ik enkel nog maar Eiwit gedronken van de Amsterdamse brouwerij 't Ei. (zal eens zoeken naar die twee die jij opsomt :P)

Link naar bericht
Delen op andere sites

Hoegaarden is mijn favoriet drinkbier, hier bijna overal dezelfde prijs als pils.

Van Nederlands witbier heb ik enkel nog maar Eiwit gedronken van de Amsterdamse brouwerij 't Ei. (zal eens zoeken naar die twee die jij opsomt :P)

Het mag tov België vast geen naam hebben, maar hier om de hoek heb je Bert's Bierhuis, die hebben 800 soorten bier staan dus daar kan je gewoon alles krijgen. Mocht je nog wat aanbevelingen hebben, ik wil graag nieuwe soorten testen. :P

Link naar bericht
Delen op andere sites

Beetje licht biertje, het is immers al mei. :) Dus blond, maar amber is ook prima. Geuze trouwens ook, haha. :D

Blond en niet te zwaar.

Ok, we hebben ten eerste Hommelbier, wordt genoemd als een honingbier, maar eigenlijk is er maar weinig van te smaken van die honing. Een zeer verfrissend biertje.

Dan, een gekende: blonde Leffe, iets aan de zoetere kant, maar als je daarvoor bent, zeer te smaken (hetzelfde geldt voor Kasteelbier blond en Grimbergen blond)

Oh, ietsje zwaarder maar zeer lekker: Duvel.

En dan als laatste, mijn favoriete: Delirium Tremens, heerlijk blond biertje, rond de 8-9 graden, maar giet echt lekker binnen.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Blond en niet te zwaar.

Ok, we hebben ten eerste Hommelbier, wordt genoemd als een honingbier, maar eigenlijk is er maar weinig van te smaken van die honing. Een zeer verfrissend biertje.

Dan, een gekende: blonde Leffe, iets aan de zoetere kant, maar als je daarvoor bent, zeer te smaken (hetzelfde geldt voor Kasteelbier blond en Grimbergen blond)

Oh, ietsje zwaarder maar zeer lekker: Duvel.

En dan als laatste, mijn favoriete: Delirium Tremens, heerlijk blond biertje, rond de 8-9 graden, maar giet echt lekker binnen.

Thanks voor de adviezen. :) Ik bedacht me ineens dat ik ik een groot deel van die bieren al eens op heb, omdat ik vrij vaak in Café België zit. :D Qua entourage matig, maar de bieren zijn er goed. Alleen vergeet ik die namen steeds. Maar Leffe Blond heb ik natuurlijk al eens op en de Duvel ook. Die laatste zal ik eens op de kop zien te tikken. Een dure naam, hopelijk ook een goede smaak zoals je omschrijft. :9~

Link naar bericht
Delen op andere sites

Een niet te missen topic. We zijn weer in de tijd van het jaar aangebroken dat witbier overal geschonken wordt. En hoewel ik Wieckse Witte en Hoegaarden wel goed te doen vind, gaat mijn voorkeur persoonlijk uit naar Gulpener Korenwolf. Wat een goddelijk goedje is dat toch!

Erdinger :9~!

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik moet me toch echt eens wat meer in de buitenlandse (voor mij dus niet-Belgische) biercultuur verdiepen, want jouw :9~ doet me vermoeden dat dit goed bier is, maar ik heb er in mijn gehele leven nog nooit van gehoord.

Foei! In Duitsland koop je het standaard. :) En hier op het strand in de zomer als de Oosterburen altijd weer op bezoek komen. :P

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik moet me toch echt eens wat meer in de buitenlandse (voor mij dus niet-Belgische) biercultuur verdiepen, want jouw :9~ doet me vermoeden dat dit goed bier is, maar ik heb er in mijn gehele leven nog nooit van gehoord.

Is hier in de buurt (en in Duitsland volgens mij ook) toch een van de populaire witbieren. (En ik ben zelf absoluut geen kenner).

Zeker eens drinken ;).

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 4 months later...
  • 3 weeks later...

Normaal drink ik standaard Grolsch. Een heerlijk fris biertje...

Maar. Aangezien ik op vakantie ben geweest naar Noorwegen, heb ik het volgende gedronken:

Zelf gebrouwen bier. Jakkes hoor ik je zeggen? Nou nee, in tegendeel. De eerste slok was even wennen, het is nogal een sterk goedje, maar zodra je meer drinkt wordt het alleen maar lekkerder. Maar goed na 2x een halve liter, lag je ook horizontaal, een trippeltje met 11 %

Ingredienten en benodigdheden:

Hop

Melasse

Malt-Extract

Suiker (25kg)

Gist

En veel water

En een boiler...voor 200 liter bier ^O^

Jup een boiler, waar de top van af gezaagd was om de ingedienten in te gieten.

post-446-055914500 1287319344.jpg

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik ben zelf niet zo'n fan van de Schotse en Ierse lagers, maar er zijn wel Engelse biertjes die aan te raden zijn (weet de namen niet meer, maar ik weet wel nog dat er vele van de zwaardere bieren heel dicht aanleunden bij onze Belgische streekbieren)

Guiness in Ierland zelf drinken is natuurlijk iets speciaals want het smaakt er toch wel wat anders.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Misschien had je het ook al opgemerkt TMP, maar in 1 of andere tent in Aberdeen (dicht bij zo'n studentenflat) zat een kroeg waar ze standaard Grolsch schenken. :)

Ben wel een kroeg tegengekomen met Grolsch ja :Y. Valt me toch altijd op dat ze Heineken zo'n goed bier in het buitenland, niet bepaald mijn favoriete pils.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Komt ook door de marketing. In Nederland wordt Heineken als mainstream betaalbaar bier verkocht, terwijl het in het buitenland vrij duur is en een decadente verpakking heeft (kleine groene flesjes). Daardoor lijkt het al heel wat. Ze willen je het gevoel geven dat je een heel bijzondere pils drinkt.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 2 weeks later...

Komt ook door de marketing. In Nederland wordt Heineken als mainstream betaalbaar bier verkocht, terwijl het in het buitenland vrij duur is en een decadente verpakking heeft (kleine groene flesjes). Daardoor lijkt het al heel wat. Ze willen je het gevoel geven dat je een heel bijzondere pils drinkt.

Hmm Heineken vind ik persoonlijk helemaal niets en noemen het dan ook ''pisbier''

Echte grolle Grolsch blijft mijn favoriet :)

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 1 month later...

Mijn persoonlijke bier top 3 zou zijn:

cristal alken

grolsch in beugelfles

westmalle tripel

Zelf heb ik me er ook een paar keer aan gewaagd om een vaatje te brouwen.

Dat is bijzonder goed gelukt, al zeg ik het zelf.

Een pittig pils bier met nagisting op de fles.

Hopelijk kan ik van de zomer nog een vaatje weg zetten.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Mijn persoonlijke bier top 3 zou zijn:

cristal alken

grolsch in beugelfles

westmalle tripel

Zelf heb ik me er ook een paar keer aan gewaagd om een vaatje te brouwen.

Dat is bijzonder goed gelukt, al zeg ik het zelf.

Een pittig pils bier met nagisting op de fles.

Hopelijk kan ik van de zomer nog een vaatje weg zetten.

Mijn bijgewerkte top 3:

Grolsch, beugel of gewone fles

Noors zelfgebrouwen bier (11%)

Paderborner

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 11 months later...

Ik heb speciaal voor de jaarwisseling 2 bieren gekocht:

post-8-0-08945800-1325340171.jpg

Malheur Bierre Brut: bier dat dezelfde behandeling als champagne heeft ondergaan

MALHEUR Bière Brut

Malheur Bière Brut "à la méthode originale" is een exclusief rijk bier met 11% alcoholgehalte, gebotteld en tot driemaal toe hergist in de fles. Het resultaat is een verfijnd en sprankelend bier met een pittige schuimkraag en een elegante nasmaak. Heel geschikt als aperitief, dessert of digestief.

Duvel special edition ale: Triple hop:

We hebben er lang op mogen wachten en het verhaal is wellicht bekend.

Tijdens de naborrel bij een bezoek aan de Moortgatbrouwerij door de Lambiekstoempers gaat Johan Van Dijck, directeur Marketing van de brouwerij, wellicht onder invloed van de goede sfeer aldaar, een weddenschap aan. Als het de Lambiekstoempers lukt om voor eind augustus 10.000 leden te vinden voor de Facebookpagina “wij willen Duvel Tripel Hop” brengt Duvel het bier, opnieuw eenmalig in productie.

Duvel Tripel Hop was toen slechts een maal gebrouwen, in 2007, en in een gelimiteerde oplage van 22.000 flessen. De volgende dag, wellicht na het optrekken van de nevelen, werden de ingrediënten almaar vast besteld. De teller op Facebook staat ondertussen op een goede 17.000 leden en het bier is ondertussen, voor een stevige prijs overigens, op de schappen, ook bij de Bierkoning.

Bijna zonde om te openen.

Proost!

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 2 months later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...