Ga naar inhoud

JanA

Users
  • Aantal items

    8
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over JanA

  • Titel
    Pong

Profiel

  • Geslacht
    Man
  • Locatie
    Leiden
  • Console
    Commodore 128

Profile Fields

  • Interesses
    Oude homecomputers en pc's uit de jaren 80
  1. Aha, dank je. Zag dat voor de lege pin aan maar er niet op gelet dat pin 2 niet genoemd wordt in het schema. Nogmaals dit is niet mijn sterkste punt.
  2. Ja die had ik gevonden, maar lijkt niet de goede te zijn (de -20 uitgang ontbreekt o.a.). Gezien de datum (1979 uit mn hoofd) is er denk ik een oude versie in de manual gekomen. Wellicht de reden dat het verwijderd is in de manual-2.
  3. Ah dank je. Daar had ik al gekeken maar niet kunnen vinden. Nu ik nog een keer kijk lijkt het schema niet in fieldsupportmanual-2 te zitten, de pagina's missen (4-2 en 4.33). Maar zo te zien is het schema in de originele manual niet dezelfde (oudere versie denk ik) als degene die ik heb. Hoewel het overzichtsfiguur dan weer correct is. Misschien ook de reden dat deze pagina's verwijderd zijn uit manual-2? Of niet onwaarschijnlijk, ik heb er gewoon te weinig verstand van :).
  4. Ah cool, de hele plaat vervangen had ik niet aan gedacht, kan natuurlijk ook. Mijn ontwerpje maakt nog gebruik van de originele plaat.
  5. De zekering (5a, 7513) was doorgebrand. Na vervanging klapte deze er gelijk weer uit. PSU bordje eruit gehaald en de rechterkant was smerig en plakkerig. de 4 grote condensators vervangen en aangesloten (niet op het bord natuurlijk). en een van de kleine keramische condensators gaat in vlammen op (2e van onder, 2508). Kan wezen dat ik die beschadigd heb tijdens het verwijderen van 2501. De 4 kleine ook vervangen en bij inspectie bleken de aansluitingen naar de spanningsegelaars geheel of gedeeltelijk los te zitten. Opnieuw gesoldeerd. Weer aangesloten en de eerste 3 minuten leek het stabiel to
  6. Heb m hier uit de doorzichtig plastic behuizing gehaald. Hier nog een foto met text en type zichtbaar. Was zo te zien allemaal wel origineel.
  7. He, daar. Ben nieuw hier dus nog wat onbekend met de omgangsregels en hopelijk post ik in de goede groep :). Sinds kort ben ik de bezitter van een P2000T maar helaas lijkt het psu-bord verleden tijd. Condensators vervangen (volgens Jani's world) maar na 2x magische (en veel) rook zal ik de spanningsregelaars (en opgeblazen condensator, 2501) nog een keer vervangen (bijna alle soldeerpunten op bord zaten los, wellicht oorzaak). Maar heb er niet veel fidusie in, ook niet in mijn talenten op dit gebied Mocht het nodig zijn, wat is een goede vervanging voor de voeding? voor het hoofdbord is 5, 12
  8. Beetje laat (ben nieuw hier en kersverse en trotse bezitter van een niet werkende P2000T :)) maar aangaande de Conrad schakelaar (PWL-2P1TL-6SASHA PWL-2P1TL-6SASHA) bij deze een adaptertje om de schakelaar op de goede plek te zetten zonder boren e.d. Je hebt wel een 3d-printer nodig dus wellicht is boren niet zo'n gek idee . Zit ook een beschermkapje bij (niet op foto). P2000schakelaaradap2.stl
×
×
  • Nieuwe aanmaken...