Hinse 23 oktober 2012 gepost Ziet er heerlijk uit! Je hebt toch wel volkoren bloem gebruikt hè? Quote Link naar reactie
djkoelkast 23 oktober 2012 gepost Bloem is nooit volkoren, want dan heet het tarwemeel en geen (tarwe)bloem. Dus zowel de tarwe als spelt waren niet volkoren, de rogge wel. Je moet altijd zo'n 10% volkoren aanhouden wil je je bakresultaat niet enorm beïnvloeden. Bij 100% volkorenmeel zou het resultaat brokkelig worden. Quote Link naar reactie
Hinse 23 oktober 2012 gepost Bij boterkoek is dat ongetwijfeld het geval. Dat heeft sowieso al de neiging in brokken te vallen t.o.v. andere ovengerechten. Maar er zijn natuurlijk bakgerechten (zoals hartige taart of vlaai) waarbij het wel tot uiting komt. Ik had alleen zelf geen idee, want ik besteed het maken van boterkoek altijd uit aan de vrouw. Smaakt de boterkoek wel goed? Quote Link naar reactie
djkoelkast 23 oktober 2012 gepost Hij is super lekker! Niet te vergelijken met dat vettige spul van de supermarkt "verse bakker". Dat zit ook vol rijsmiddelen, boterkoek hoort heel dicht te zijn van structuur en niet luchtig. De beste boterkoek sinds tijden dit! Quote Link naar reactie
Hinse 24 oktober 2012 gepost Helemaal mee eens, zelf gebakken smaakt ie het beste. Wel is het zo dat de betere banketbakker soms in de buurt komt van zelf gebakken. Quote Link naar reactie
djkoelkast 24 oktober 2012 gepost Helaas zijn die er steeds minder, want steeds meer bakkers bakken gewoon groothandelspul af of gooien er water bij. Het echte bakkersvakmanschap zie je niet zo veel meer. Quote Link naar reactie
Aanbevolen reacties
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.